Pangetahuan dasar ngeunaan prosés produksi produk PVC

Masalah anu kedah diperhatoskeun dina bahan majemuk

Dina prosés résin PVC, rupa-rupa aditif kedah ditambih pikeun ningkatkeun kinerja PVC pikeun nyumponan kabutuhan pamrosésan sareng kinerja produk. Dina produksi profil palastik sareng profil jandela, umumna diperyogikeun pikeun nambihan penstabil panas, modifiers pengolah, modifier dampak, pelumas, penstabil lampu, pangisi sareng pigmén. Sanaos jumlah aditif anu ditambihkeun nyaéta 0,1% dugi ka 10% résin PVC, peranna masing-masing penting pisan. Tiasa diémutan yén teu aya diantarana anu peryogi pisan, sareng parobihan tina jumlah anu nambihan gaduh pangaruh anu hébat kana pamrosésan sareng kinerja produk akhir. Badag. Kusabab kitu, henteu ngan ukur bahan-bahanna kedah ditimbang sacara akurat, tapi ogé prosés pergaulan kedah saéstuna dicampur pikeun ngahontal konsistén bahan.

Persiapan bahan

Prosés nyiapkeun bahan-bahan PVC utamina kalebet nyusun, campuran panas, campuran tiis, transportasi sareng panyimpenan. Métode na kalebet metode produksi skala leutik tina batching manual sareng transportasi manual, sareng metode produksi skala ageung tina pengumpulan otomatis sareng transportasi otomatis. Dina taun-taun ayeuna, industri ekstrusi profil PVC anu sesah nagara kuring parantos lebet kana jaman pangembangan anu gancang. Skala perusahaan terus ngagedéan. Pikeun perusahaan kalayan kaluaran taunan 10.000 ton, panggunaan bahan buatan pikeun metode ngolah bahan moal tiasa deui nyumponan kabutuhan produksi massal. Otomatisasi prosés parantos janten padika anu biasa dianggo. Metode otomatis ngolah bahan sacara umum cocog pikeun pepelakan produksi profil propésional kalayan kapasitas produksi langkung ti 5,000 ton. Inténsitas kuli na handap, lingkungan produksi na saé, sareng kasalahan manusa tiasa dihindari, tapi nanem modal ageung, biaya pemeliharaan sistem tinggi, pembersihan sistem sesah, sareng rumusna henteu cocog Parobihan anu sering, utamina warna parobihan. Perusahaan kalayan kapasitas produksi kirang ti 4.000 ton sering ngagunakeun bahan manual, transportasi, sareng pergaulan. Masalah panggedéna pikeun bahan buatan nyaéta inténsitas tanaga gawé anu luhur, polusi debu dibentuk dina bahan sareng campuran, tapi investasi na leutik sareng produksi na fleksibel.

Otomatisasi pamrosésan matéri nuduhkeun sistem pengumpulan otomatis anu dikontrol ku komputer salaku inti, ditambahan ku ngirimkeun pneumatik, teras dihijikeun sareng mixer panas sareng tiis pikeun ngawangun batches pvc lengkep sareng campuran produksi. Téknologi ieu diwanohkeun ka nagara urang dina pertengahan taun 1980an sareng diterapkeun dina sababaraha perusahaan ageung skala anu tangtu. Kaunggulan téknologi ieu nyaéta presisi batching tinggi, épisiénsi produksi tinggi, sareng kirang polusi, anu tiasa nyumponan kabutuhan produksi ekstrusi massal. Ayeuna, sababaraha pabrik di nagara urang tiasa ngahasilkeun sistem pengumpulan otomatis otomatis anu dikontrol ku komputer ieu.

Bahan mangrupikeun prosés mimiti pergaulan. Konci pikeun bahan nyaéta kecap "kuasi". Dina perusahaan modéren ageung ngahasilkeun profil palastik, kaseueuran bahan nyoko kana sistem penimbangan otomatis multi-komponén anu dikontrol ku komputer. Cara anu langkung seueur dianggo nyaéta ngukur timbangan. Numutkeun ka cara ngabedakeun anu béda, éta tiasa dibagi kana sakumpulan timbangan timbang kumulatif, beurat beurat-in-beurat sareng weighting kontinyu tina bahan prosés anu ngalir. Metodeu timbangan akumulasi batch-to-batch pisan harmonis sareng cara dahar batch-to-batch sareng campuran cara kerja anu diperyogikeun dina prosés pergaulan, sareng paling cocog pikeun compounding tina PVC, janten éta langkung dianggo dina produksi PVC propil.


Pos waktos: Mar-11-2021